Öppna spisen

Det nedre spjället som ger tilluft ska alltid vara öppet.
Om det går trögt att få igång brasan kan det vara enklast att öppna altandörren en kort stund medans brasan tar sig.
 

Öppet spjäll utluft Öppet spjäll utluft

Det övre spjället är till utluften och ska öppnas då man eldar och stängas när elden har slocknat. För att det inte ska börja ryka in, kan spjället gott stå öppet över natten. Det är öppet när spjället handtag står lodrätt uppåt. Man öppnar genom att dra spjället rakt ut och sedan vrider handtaget till medsols. Man stänger genom att vrida spjället motsols och sedan trycka in spjället igen. Det är stängt när handtaget är lodrätt.

Extra förvaring och torkmöjligheter

Vill ni hänga upp kläder finns två extra klädställ att ta fram och ställa upp, ett lite mindre för de mindre gästernas kläder och ett lite större för de gäster som har lite längre kläder. Det större står i sovrum 2 och det mindre står i relaxen bakom soffan. Galgar hänger i garderoben i hallen.

Pannan

Huset har vattenburen golvvärme och värms upp av en Nibe Figher 370p. Ni behöver därför aldrig röra pannan. Värmen står på året runt. Om problem uppstår vänligen kontrollera om något felmeddelande lyser på pannan. AXX. Ring i så fall Destination Lofsdalen och meddela detta. Tfn 0680 - 413 50. Behövs extra varmvatten kan man trycka på detta sympbolen för extra varmvatten (kran med en droppe) mitt på displayen.

Bastun

Det är trångt i dörren in till bastun då bastuaggregatet är monterat direkt innanför dörren, så var försiktiga då ni går in och ut, och håll uppsikt på barnen, så ingen bränner sig.

Loftet

Loftet på övervåningen är ett mysigt tillhåll för att spela och se på TV eller film. Vi vill dock påminna om att trappen är brant och att staketes spjälor är glesa och inte enligt standard, så lämna inte för små barn själva på övervåningen utan uppsikt. 

Om olyckan är framme - ring 112

Brandfilt finns på väggen i garderoben i hallen. Brandsläckare finns i hallen till höger om sittbänken och hatthyllan.

Vill du veta något mer om vår stuga?

Saknar ni någon information om stugan går det bra att hör av er. Fyll i formuläret, så ska vi försöka besvara era frågor efter bästa förmåga.

Vi har en hög standard på vår stuga, men om ni som hyrt vår stuga ser förbättringspotentialer, tex om ni saknar något i köksutrustningen, så hör gärna av er till oss då, så ska vi försöka förbättra standarden ytterligare.